Кирил Петков: ГЕРБ свършва да управлява и раждаемостта скача нагоре

1
По време на ГЕРБ тя е много ниска, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"
По време на ГЕРБ тя е много ниска, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Снимка: БТА

По време на ГЕРБ тя е много ниска, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Между партньорите в управлението днес възникна още един спор – дали участието във властта на ПП-ДБ е помогнало за решаване на демографската криза, предаде БНР. В кулоарите на парламента съпредседателят на формацията Кирил Петков показа графика с данни на НСИ и заяви:

"Това е коефициентът на плодовитост, който измества раждаемостта. По време на ГЕРБ, тези години, тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре. Защо? Не защото нещо много драматично се е случило. Защото има безплатни детски градини, защото хората видяха сигурност, защото доходите се качиха, защото минималната работна заплата се качи много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ. За съжаление, тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел, да, демографската криза ще продължава да е проблем".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира информацията с напомняме, че управлението през последните 9 месеца е било съвместно:

"Много интересни бяха тези дни. Всъщност най-интересно беше за раждаемостта, че сме повишили с 9 месеца. Това масово се усетило като сигурност и масово се увеличила раждаемостта! Това правителство нещо много хубаво се свърши".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи думите на Кирил Петков като – цитирам – предизборен трик:

"Тези момчета не си намериха място в политиката. Не знаят и те за какво се борят. То не беше съдебна реформа, то не бяха регулатори, то не беше корупция - всичко опаковано като предателство към избирателите, защото се прегърнаха с мафията. Приписаха си увеличението на минималната работна заплата, сага си приписаха и ръста на раждаемостта. Обясняваме си го като предизборен трик".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    'ю'юю'
    "Евроатлантизъм" и "сащ" означава смърт за България!
  • 12
    4
    кики, мама,
    обърши си носа, че от лъжи стана двоен! Благодарение на "Продължаваме промяната" раждаемостта скочила! Проверката в статистиката казва:Новородените през 2023 година са по-малко от която и да е година преди това в най-новата история на България. Отрицателен рекорд! За пръв път новородените падат под 50 000 (точно 49 610 през 2023). Сигурно бебето на Лена се брои за поне 10 000
  • 11
    3
    Р410
    Най вече от децата на Асен Василев
  • 15
    2
    Kjaui
    Скандалният престъпник кирил 5коф е доказан такъв! В България отпреди поне 10 години няма друг такъв като този скандален американски агент, който да е нарушил КОНСТИТИТУЦИЯТА на България ДВА пъти. Затова е престъпник! Кириле, американски агенте, кажи си вече публично, че мразиш България, признай си публично, че мразиш християнството. Американският диверстант создормон прасе колко пъти в ефир си призна, че мрази България и мрази християнството! Вас ви е раждала една мащеха - сащ!
  • 13
    1
    А де
    Ти ли ще правиш деца?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари