Корнелия Нинова: Подавам оставка!

1
Оставам депутат, обяви лидерът на БСП
Оставам депутат, обяви лидерът на БСП Снимка: Корнелия Нинова / кадър Facebook

Поемам лична отговорност

Председателят на БСП Корнелия Нинова подава оставка.

Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия, предаде NOVA.

Вчера от Младежката организация на БСП поискаха оставката на лидера на социалистите заради резултата от изборите, като провесиха транспарант „Оставка” през прозорците на централата на БСП на „Позитано” 20.

Младежите уточниха, че са приели решение, според което резултатът на БСП е „катастрофален”. Те поискаха незабавна оставка на Нинова като председател на партията и отчитат, че по нейно време са загубени 800 000 гласа или 40% от електората от 2017 г. насам. Освен това, настояват за незабавно свикване на Националния съвет, който да свика конгрес, с искане за нейната оставка.

Тази сутрин в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS председателят на Националния съвет на Младежкото БСП Габриел Вълков посочи с какви мотиви младите социалисти поискаха оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

Призивите, малко или много, дойдоха от изборните резултати. Резултатът на БСП пада с всеки едни избори. През последната година бяхме градивна опозиция, а загубихме електорат. Други партии, бидейки опозиция, качват своя резултат. Защо едни могат, а други - не”, попита Вълков. По думите му председателят на партията трябва да поеме отговорност, подавайки своята оставка.

Според 100% обработени протоколи от вота 2 в 1 БСП е пета сила в Народното събрание. Партията получи подкрепата на 7.06% от отишлите до урните, или 151 557 гласоподаватели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    34
    ptica
    Отдавна беше време...спести парици, уреди роднини, изучи син в US с все честно спестени пари. Никoй не е причинил толкова вреда на имиджа на партийката ви, при това си хапваше добре през това време.
  • -2
    33
    Драганов
    Всъщност по идеология и политики БСП е най-консервативната и дясна партия в България и няма нищо общо с левите идеи. Либералната демокрация би трябвало да е водеща политика на БСП но не е така, а ксенофобията, хомофобията, консерватизма, прекланянето на фашистката Единна Русия и Путин не са знаци, че БСП е лява социалистическа партия и народа го вижда това. Останалите партии не са различни и всичките са слуги на Кремъл, а как се наричат и къде се поставят по оста ляво и дясно няма никакво значение. При тая криза в България и последно място в ЕС една социалистическа партия би трябвало да е доста силна и да отвее всички на изборите, но БСП не е нито социалистическа, нито лява , нито Българска, а е поредната продажна партия която работи против българите в полза на Кремъл. Една истинска европейска социалистическа партия при създадения вакуум би спечелила доста голям процент, е ясно , че Задкулисието обслужвайки Кремъл нямат полза да има такава партия в България.
  • -1
    32
    Драганова, кво рече?
    https://www.dunavmost.com/novini/elena-ioncheva-otnovo-shte-e-evrodeputat - Елена Йончева става евродепутат от ДПС. Журналистката получи лична покана от лидера Делян Пеевски и така зае 5-ото място в листата на ДПС. Преди 5 г. тя водеше листата на БСП.
  • 0
    31
    Не, че нещо
    Аз също не гласувах. И то по ясни и осъзнати съображения. Държавната субсидия на партиите се пресмята според броя гласове. Нещо съм 8 лева за глас плаща държавния бюджет на партиите. Е пък аз не искам да дам тия 8 лева на нито една от сегашните партии. Не искам бе! Така, че тия призиви : "Гласувай на всяка цена" - хайде не на мен! Няколко десетки милиона спестихме на бюджета ние негласувалите, в сравнение с предните избори.
  • 0
    30
    и пак
    най-силно рИват негласувалите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари