Корнелия Нинова: Чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт

2
Лидерът на БСП поиска от правителството да гарантира опазването на Паметника на Съветската армия
Лидерът на БСП поиска от правителството да гарантира опазването на Паметника на Съветската армия

Лидерът на БСП поиска от правителството да гарантира опазването на Паметника на Съветската армия

Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт. Това е позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова относно нападението над лагера пред Паметника на Съветската армия в София и посегателството върху монумента.

"Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет", заявява Нинова в пост в профила си във Facebook.

Според нея става въпрос за организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза.

"Настояваме правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите. Както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност. Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим", пише още в позицията на Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Българин
    КУРнелия и Маяма да си заминават за любимата Сатрапия! Тук е БЪЛГАРИЯ и окупаторски паметници на ватниците нямат място тук! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари