Кораб с 750 тона дизелово гориво потъна край Тунис

0
Тунизийското министерство на околната среда заяви, че е задействало план за действие при извънредни ситуации, за да предотврати "морска екологична катастрофа"
Тунизийското министерство на околната среда заяви, че е задействало план за действие при извънредни ситуации, за да предотврати "морска екологична катастрофа" Снимка: Twitter

Днес Тунис заяви, че работи за избягване на "екологична катастрофа", тъй като има опасност търговски кораб, превозващ 750 тона гориво, да потъне напълно край бреговете му, съобщи ДПА

Корабът, плаващ под флага на Екваториална Гвинея, е отплавал от египетското пристанище Дамиета към Малта, когато в петък вечерта възникнали проблеми поради лошото време, информира БТА

Плавателният съд е бил оставен да акостира край Габес на тунизийския бряг, където вода е проникнала в двигателното отделение и частично го е потопила, съобщи тунизийската агенция ТАП.

Седемчленният екипаж на кораба го е напуснал.

Тунизийското министерство на околната среда заяви, че е задействало план за действие при извънредни ситуации, за да предотврати "морска екологична катастрофа" край Габес в югоизточната част на Тунис, съобщи ТАП.

"В момента ситуацията е под контрол", цитира ТАР министерството на околната среда, без да добавя повече подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари