Константин Рупчин е момчето пометено от лавина в Банско

0

23-годишният ски учител Константин Рупчин от Банско е загиналият днес под лавината.

Младият мъж заедно с още няколко човека карали екстремно извън обозначените писти, в района на хижа Вихрен, в улеите на връх Тодорка. Лавината го помела, а другите от групата имали късмет и се измъкнали. Те незабавно подали сигнал на тел. 112 и започнали да го изравят, пише pirinpress.bg.

След пристигането на планинските спасители Константин Рупчин бил изваден, но е бил в безсъзнание. Незабавно са предприети  реанимационни дейности и в продължение на 40 минути спасителите се борили да спасят живота му, но за съжаление не успeли.

Загиналият младеж при падналата лавина в Банско е тръгнал да се спуска, отсича лавината, тя тръгва, затрупва го и го влачи някъде около 1 километър. Другите момчета веднага тръгват и стигат до него, но много късно, това разкри и председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров.

Той разказа, че починалият младеж е е бил с още четирима души в района на един от най-големите улеи срещу връх Вихрен. По думите му екип от 10 планински спасителя с куче веднага са се качили до мястото, интубирали са младежа и са му оказали първа помощ, но нараняванията му са били прекалено сериозни, за да бъде спасен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари