Компютърен специалист „пуска котва“ в Ценово

1
Венцислав Миронов: Не ме привлича работата в чужбина, независимо от по-доброто заплащане
Венцислав Миронов: Не ме привлича работата в чужбина, независимо от по-доброто заплащане

По програма „Старт в кариерата“ още един млад специалист ще направи първите крачки в трудовата си биография в общинската администрация в Ценово.

Венцислав Миронов е завършил специалността „Бизнес информатика“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

„Може би се хванах за първата възможност да започна работа и не съжалявам. Честно казано, мен не ме привлича работата в чужбина, независимо от по-доброто заплащане на специалистите с моето образование“, разказва младият мъж. Той е повече от уверен, че с неговата специалност човек може не само да се развива, но и добре да се реализира и в България.

„Хубавото при мен е, че хобито ми и професионалната реализация са се слели в едно цяло и вървят ръка за ръка. Привличат ме информационните технологии и изкуственият интелект. В избора ми за работа със сигурност надделя местният патриотизъм“, споделя компютърният специалист. Младежът е категоричен, че за момента ще направи всичко възможно да остане и да работи  в родното си място. Според първия си трудов договор Венцислав е назначен като специалист „Информационно обслужване“ и задачата му е да поддържа и актуализира компютърната мрежа и софтуера в общинската администрация.

Общинската администрация в Ценово още от самото начало е един от редовните партньори в „Старт в кариерата“. „По националната програма за общината одобриха три бройки, които да бъдат наети на трудови договори в продължение на девет месеца. За съжаление се оказа, че кандидатът е само един. Останалите момичета и момчета, които завършват висше образование, предпочитат да останат и да работят в големите градове макар и не по специалността си“, допълва зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари