Компания се извини в ефир заради 3-минутни закъснения на служител

0
Работникът е "злоупотребил" със 78 минути за седем месеца
Работникът е "злоупотребил" със 78 минути за седем месеца Видео: News 24

Японска компания се извини на своите клиенти заради свой служител, който бил хванат, че сам си дава обедни почивки.

Служителят е наказан с понижение на заплатата, пише в. "Дейли Мейл", цитиран от Блиц.

64-годишният служител на Kobe City Waterworks Bureau, разположена в предградието на японския град Осака, е злоупотребил общо със 78 минути, взимайки си сам нерегламентирани почивки в рамките на седем месеца.

Компанията заклейми неговите своеволия с мотива, че по този начин той е „ограбил“ времето на фирмата в търсене на храна.

Разходките му до близкия магазин, които му отнемали по три минути всяка, са били общо 26. Те са извършени в периода септември 2017 – март 2018 година.

Мъжът бил хванат, едва след като висшестоящ служител погледнал през прозореца и го видял как пресича улицата, за да си вземе бенто – популярна в Япония кутия с храна за обяд.

Във връзка със „скандала“ по местна телевизия бе излъчено официално извинение на компанията, в което висшестоящи ръководители се поклониха в знак на извинение на своите клиенти.

Компанията също е намалила на половина заплащането на провинилия се служител. „Много съжаляваме за този скандал. Искаме да изразим нашите извинения“, казва в излъчения по телевизията клип представител на компанията.

Според началниците на провинилия се, мъжът се е оправдал за разходките си с това, че просто „искал смяна на темпото“.

След публичното извинение обаче потребителите в социалната мрежа скочиха в защита на мъжа и определиха наказанието му като абсурдно.

Случаят придаде отново тласък на дебата в Япония относно работната култура в страната, където служителите рядко си взимат болнични и редовно полагат извънреден труд.

Почти в една четвърт от японските компании служителите работят извънредно над 80 часа в месеца, които често не се заплащат. 12% от тези служители работят извънредно по над 100 часа месечно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари