Иван Гешев: Знам всичко за всеки в тази държава

2
Имунитетът спаси Бойко Борисов, каза бившият главен прокурор
Имунитетът спаси Бойко Борисов, каза бившият главен прокурор Снимка: Facebook / ПРБ

Имунитетът спаси Бойко Борисов, каза бившият главен прокурор

Единствено имунитетът е спасил от арест лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по делото "Барселонагейт". Това обяви уволненият главен прокурор Иван Гешев, който в момента през Фейсбук отговаря на избрани от него въпроси на граждани. Според него така нямало цензура.

"Това, което спря българската прокуратура, е имунитетът на лицето Бойко Методиев Борисов", отговори Гешев на въпроса кое го е спряло да арестува Борисов. Преди година, когато Борисов беше арестуван от МВР, прокуратурата отказа да му повдигне обвинение и той беше освободен след по-малко от 24 часа. Гешев не коментира този казус, съобщи вестник "СЕГА".

Той призова Борисов да се откаже от имунитета си и обясни, че лидерът на ГЕРБ "се е превърнал във воденичен камък върху собствената си партия и трябва да я освободи, за да се развива". "Всички виждаме, че Народното събрание се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети", посочи още Гешев във въведението си.

Бившият главен прокурор каза още, че материалите по "Барселонагейт", внесени в парламента от прокуратурата, не са секретни и няма пречки да бъдат публикувани на сайта на Народното събрание. Гешев прехвърли вината за бавенето на делото на службите. "Има усещане в хората, че някои дела се забавиха, но правосъдието е тежък и сложен процес. По всички дела е работено активно и по всички сега започва обратното броене", каза той. И обвини Кирил Петков и Христо Иванов, че допреди няколко месеца са си лягали и ставали с "Барселонагейт" и делото за кюлчетата в чекмеджето, а вече ги интересува само властта.

"Аз знам всичко за всеки в тази държава", подчерта още уволненият главен прокурор и повтори тезата си, че е бил махнат от поста, защото прокуратурата е работила. Той отрече, да е бил сложен начело на държавното обвинение от Делян Пеевски и Бойко Борисов. Ако било така, още щял да си е там, обясни той. По думите му Борисов не бил доволен да бъде избран за главен прокурор, той искал жена да е главен прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Бай Колю
    Гешка, ББ-то беше над две години без имунитет. Какво направи за това време? Ама както се вика "Га яди кИбаПчита, нИ рИва"
  • 10
    5
    Недоумяващ
    И с какво ти помогна всичката ти информация?Защо те смъкнаха от високия пост в държавата,не те оставиха и в прокуратурата дори?
  • 9
    4
    Песимист
    Каква наглост и ирония...
  • 15
    3
    младен иванов
    А бе Гешев,като знаеш всичко за всеки в тази държава,защо не се развихри,когато беше главен прокурор,а крепеше статуквото,което сега наричаш престъпно?Защо ревеш за имунитета на крадеца Борисов,а преди го бранеше и наричаше шефе???? Или за прах в очите на обществото сготвихте явно неудобната Десислава Иванчева.
  • 18
    2
    Ама
    Нали и ти си един от всички като кажеш Нещо и ти си в казана .Свински черва сте ама ще дойде деня да се разплетете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари