Комисията по отбрана ще изслуша Тодор Тагарев

0
Бойко Борисов разкритикува военния министър, че помощта за Украйна все още не е пристигнала
Бойко Борисов разкритикува военния министър, че помощта за Украйна все още не е пристигнала Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов разкритикува военния министър, че помощта за Украйна все още не е пристигнала

Комисията по отбрана ще изслуша днес министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с предоставената военна помощ за Украйна.

Припомняме ви, че няколко решения са взети от България по отношение на военната помощ за Украйна. 49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на МО. Прието е и допълнително решение за оказване на подкрепа на Украйна с над 100 БТР-а от резервите на МО. Прието е и последващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за резервни части на Украйна и излишни патрони. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна.

На 8 декември 2023 г. приехме отново решение за подкрепа на Украйна. Оказахме политическа и икономическа подкрепа за Украйна, обявихме Гладомора за геноцид, приехме декларация за прием на Украйна за членство в НАТО, и др., припомни лидерът на ГЕРБ. Мислех, че всичко, което сме решили, вече се е случило, защото решението за БТР-ите е от юли 2023 г., припомни БГНЕС.

Досега имаме изпълнен гласуван от НС пакет от юни - изпълнен, пакета за ускоряване на обновяването на боеприпасите - изпълнено на 70%; относно изпращането на БТР-ите, както се похвали Тагарев - до момента не е изпълнено; пакет по решение на МС за предоставяне на мтелбета - не е изпълнено; решение на НС по изпращане на зенитни ракети - не е изпълнено; обучение на украински военнослужещи за санитари и летци - не е изпълнено, коментира Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    чичомиткобрат
    Няма смисъл да пращат, така и така ще бъде унищожено и продадено на Африка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари