Комисар Димитър Павлов: За мен беше чест да работя като пожарникар

0
След 36 години служба днес той се оттегли в пенсия на тържествена церемония в ОД на МВР - Русе
След 36 години служба днес той се оттегли в пенсия на тържествена церемония в ОД на МВР - Русе

„Честта и достойнството на човек не изразяват в това, което получаваш, а в това, което даваш.

За мен беше чест да работя като пожарникар и заедно с колегите да се грижим за опазване на най-ценното – живота и здравето на хората“. 

Това заяви развълнуван директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов, цитиран от Русе Медиа. След 36 години служба днес той се оттегли в пенсия на тържествена церемония в ОД на МВР - Русе.

За да му благодари за отличната работа през годините, от които две десетилетия начело на огнеборците в Русе, пристигна лично директорът на Националната пожарна главен комисар Николай Николов. Той поздрави комисар Павлов и за поетото предизвикателство да модернизира пожарните служби чрез европейски проекти. Комисар Димитър Павлов получи многобройни поздравления и подаръци, като сред най-ценните в личен план бяха тези от колегите – каска, на която е гравирано името му, киркобрадва, шарж и стихотворение.

Самият Димитър Павлов с много вълнение благодари на всички, с които е работил през годините, като не пропусна семейството си. Той пожела на колегите си да продължават напред, като им обеща, че ще бъде с тях и в бъдеще със сърцето си.

Той подари символично пагони на своя приятел главен инспектор Валентин Красналиев, който бе повишен в комисар и поема длъжността на директор на русенската пожарна за следващата една година. Досега комисар Красналиев бе началник сектор “Превантивна и контролна дейност”.

Кой е комисар Димитър Павлов:

Димитър Павлов завършва МВР школата в Симеоново със специалност „Противопожарна охрана“. През 1983 година младият курсант става лейтенант и започва работа като началник на дежурна смяна в Първа противопожарна служба.  През 1986-а, Павлов е назначен за старши инспектор в отдел „Противопожарна охрана“ в Окръжната пожарна.

През 1992 година става участъков инспектор по направление Държавен противопожарен контрол.  През 1994 г. Павлов печели конкурса за началник на Втора противопожарна служба, а отново след спечелен конкурс през 2000 г., Димитър Павлов заема длъжността началник на Регионално звено „Пожарна безопасност и спасяване“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари