Директорът на пожарната в Русе се пенсионира

1
Днес комисар Димитър Павлов тържествено бе изпратен от колегите си
Днес комисар Димитър Павлов тържествено бе изпратен от колегите си

След 36 години служба директорът на пожарната в Русе комисар Димитър Павлов се оттегли от системата на МВР

След 36 години стаж в противопожарната служба в Русе, от които 20 години като неин директор, комисар Димитър Павлов се оттегли от системата на МВР. На церемонията присъства директорът на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Това е един от най-добрите директори в България. Ръководител - новатор, който навлезе и в териториите на финансите, на европейските проекти. Русе е един хубав пример как с еврофинансиране може да се промени и противопожарната служба", каза Николов.

Комисар Димитър Павлов заяви, че за да си пожарникар, се изисква много търпение, много себеотдаване.

"За мен беше чест да бъда пожарникар. В годините сме имали и много трудни моменти, но е хубаво, че винаги сме успявали заедно. Екипността е много важна в нашата дейност. Мисля, че през годините създадохме един добър екип", каза Павлов.

Директор на противопожарната служба в Русе за срок от година ще бъде комисар Валентин Красналиев, който досега е бил началник на сектор "Превантивна дейност и контрол".

"Лесно е, когато има поставена основа и трябва само да се надгражда. Осъзнавам и какво ме очаква. С комисар Павлов сме заедно от 1992 година", каза Красналиев.

На церемонията комисар Павлов получи поздравления и подаръци.

Неговите колеги му връчиха двата основни символа на пожарната - каска и киркобрадва, а също шарж и стихотворение. Той бе удостоен и с плакет на областния управител на Русе за цялостен принос в организацията на дейностите по защита на населението в региона. От своя страна Павлов подари символично пагони на новия директор Валентин Красналиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари