Колко протеини трябва да приемаме - съвети от Healthstore

0
Фитнес тренировките са ефективен начин да изваем красиво тяло
Фитнес тренировките са ефективен начин да изваем красиво тяло

Фитнес тренировките са ефективен начин да изваем красиво тяло

Ежедневното спортуване ни гарантира още и добро настроение, което често отсъства, заради застоялия начин на живот, който водим. Липсата на движение и недостигът на физическа активност са двете основни предпоставки за костни заболявания и нисък тонус. Добре е да тренираме колкото се може по-често, за да се чувстваме комфортно в кожата си. 

За да постигнем оптимални резултати е добре да приемаме и храни, богати на протеин. Изберете протеини от HealthStore, които са подходящи преди и след тренировка. В магазина ще откриете различни видове добавки от този вид, които ще Ви допаднат като състав и заради ниските си цени.

Кои храни съдържат най-много протеин

Доста храни са богати на този елемент. Хората, които се занимават активно със спортни дейности, знаят много добре какво точно да ядат, за да си набавят съставката, която на свой ред активира производството на ензими, хормони и микроелементи. Протеинът не се “складира” в организма, както мазнините и въглехидратите, а това прави ежедневното му набавяне още по-важно. За да се радвате на оптимално тегло и спортна фигура, консумирайте:

  • Грах;

  • Сьомга;

  • Яйца;

  • Телешко месо;

  • Броколи;

  • Тиквено семе;

  • Боб и нахут;

  • Бадеми и др.

Богатото меню стои в основата на добрите резултати, които са комплексен отговор на упоритите тренировки и богатата на протеин храна. Изгответе правилен режим и го следвайте стриктно.

Защо протеиновите добавки са толкова предпочитани

Не всички хранителни продукти са с доказано добър състав. В много от случаите организмът не може да усвои полезните вещества, а това прави консумацията на даден продукт напълно излишна. В този ред на мисли, добавките са супер решение, което гарантирано ще ни осигури дневния прием на протеин. Заложете на предложенията от Хелтстор.

Какви видове има

По колко грама трябва да приемам преди/след тренировка

Приемът на протеинови добавки се случва съобразно теглото и мускулната маса, която искате да натрупате. Добре е той да се случва преди и след тренировка, за да постигнете оптимални резултати и то дълготрайни. Минималната доза варира от 63 грама до 175 грама, а максималната е прието да е от 150 грама до 412 грама.

  • В не тренировъчен ден приемайте добавки в определени мг, дори и в дните на почивка. Препоръчва се да се придържате към среднодневната стандартна доза. 

Кога се прави почивка от приема му

Не е задължително да правите почивка при приема на протеин. Дори и в епизодите на нетрениране, е добре да си набавяте съставката в определените количества. Това ще поддържа мускулите в “кондиция”. 

Защо да купите от Healthsotre.bg

В Хелтстор има висококачествени добавки за спортуващия човек, децата и женското здраве. Погрижете се за красивото си тяло и позитивното настроение, за да живеете пълноценно и щастливо. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари