Колеж “Береа” поема разходите по транспортирането на тялото на Джоана

0
23-годишното момиче загуби живота си в катастрофа в Кентъки
23-годишното момиче загуби живота си в катастрофа в Кентъки

Разходите по транспортирането на тялото на Джоана  ще се поемат от колеж “Береа”, където тя беше студентка.

Всички събрани пари до момента ще отидат за благотворителност. 23-годишната старозагорка загуби живота си в катастрофа, станала в САЩ, предаде Дарик.

Ето й написаното от нейните родители: ''Приятели, току що разбрахме,че Berea college ще поеме всички разходи по транспортирането на тленните останки на нашето мило дете. Благодарим на колежа и на всички съпричастни с нашата болка.''

При тежката катастрофа в Кентъки лек автомобил връхлита и разполовява на две колата, в която е пътувала Джоана, която загива на място. Разследващите все още се опитват да установят кой е виновен за трагичния инцидент.

Джоана Иванова е завършила ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а от 2014 г. учи в колежа “Береа” в Кентъки. Учебното заведение е сред най-престижните в САЩ и света, а старозагорката била сред надарените студенти. Младото момиче било сочено от състудентите си като една от надеждите на учебното заведение. Такава си я спомнят и преподавателите й от Стара Загора.

20 хиляди долара бяха необходими, за да бъде транспортиране на тялото на момичето от САЩ до България. Петър Божинов създава страница в портала gofundme.com, в която всеки може да дари средства, с които да облекчи родителите на загиналата. До момента са събрани близо 6 000 долара.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари