Коледно тържество в Русенския университет

1

Днес дирекция „Чуждестранни студенти“ към Русенския университет проведе Коледно тържество за чуждестранните студенти.

На срещата присъстваха ректорът чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректорското ръководство, преподаватели по български език и английски език, изявени чуждестранни студенти и такива, обучаващи се в подготвителен курс.

Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави младежите по случай предстоящите празници. Пожела им много положителни емоции, сбъднати желания и успешна сесия. Увери ги, че Русенският университет е мястото, което ще почувстват като техен втори дом.

Директорът на дирекция „Чуждестранни студенти“ проф. д-р Красимир Мартев, обясни, че една от целите на тържеството е новопристигналите студенти да се запознаят с традициите в България. Той подчерта, че друга важна задача за всички е опознаването на различните култури, на които са носители, приемането на различията и приобщаването към семейството на Русенския университет.

Доц. д-р Велислава Донева разказа за традициите на Бъдни вечер и Коледа, за посрещането на Новата Година и коледуването. Студентите от подготвителния курс изработиха сурвакница, с която сурвакаха проф. Белоев и проф. Мартев. Някой от студентите бяха отличени с грамоти, във връзка с помощта, която оказват на дирекция „Чуждестранни студенти“.

Чуждестранните граждани, които се обучават тази година в Русенския университет са над 200 от 23 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари