Вдигат стипендиите в Русенския университет

2
Минималният размер става 120 лева, а максималният – 200, обясни ректорът
Минималният размер става 120 лева, а максималният – 200, обясни ректорът Видео: КИС 13

Минималният размер става 120 лева, а максималният – 200, обясни ректорът

Вдигат стипендиите на студентите в държавните университети със задна дата от първи юли.

Минималният размер става 120 лева, а максималният – 200. За целта в бюджета са осигурени 6 милиона лева.

До края на октомври в Русенския университет са приемали документите на студентите за получаване на стипендии, обясни ректорът на висшето училище акад. Христо Белоев, предаде телевизия КИС 13.

214 студенти в Русенския университет пък получават социална стипендия.

Традиционно студентите на Русенския университет получават стипендиите си наведнъж в навечерието на своя празник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 2 от
    Научи се да четеш внимателно текстове, тъй като в коментар 1 е записано размерът на заплатата да стане "обществено достояние" и изобщо не става въпрос за "личен интерес". А що се отнася до работа в РУ целият град и областта, пък и в страната, знаят че това е семейно-феодално владение, в което се приема на работа с нагласени конкурси и по семейно-приятелска линния. Общо взето, блато. Мисля, че по информация преди в медиите беше посочено, че е доста големичка и една от големите сред ректорите в страната, изключая командировките в чужбина и ръководенето на проекти.
  • -1
    2
    До 1
    Ами, защо точно това те интересува? Ректорът не е длъжен на всеки безочливо любопитен да дава обяснения. Ако имаш капацитет, започни работа в РУ и се кандидатирай за ректор - ще разбереш, ако ти се получи!
  • 7
    1
    Ами
    За стипендиите на студентите е ясно, трябва да бъдат подпомагани и насърчавани да учат. Но заплатата на ректора каква е и къде се позиционира по размер сред заплатите на ректорите на други университети в страната. Ще стане ли обществено достояние, тъй като това са четири мандата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари