Който се еб*ва с „Атака“, ще яде бой и еб*не

0
До разгорещените страсти и нецензурни думи се стигнало след обилна почерпка на членовете на партията
До разгорещените страсти и нецензурни думи се стигнало след обилна почерпка на членовете на партията

"Който се еб*ва с „Атака“, ще яде бой и еб*не", крещал подпийналият лидер на ПП „Атака“ преди една година на летище Варна.

До разгорещените страсти и нецензурни думи се стигнало след обилна почерпка на членовете на партията, пише България Днес.

"Още на летище София Волен Сидеров обърна една водка с доматен сок, след което заедно с останалите изпиха една бутилка уиски и една „Бейлис", обяви вчера в Софийския градски съд бившият атакист Гален Монев. Той бе призован като свидетел по делото срещу Волен Сидеров за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Ексдепутатът разказа с подробности събитията от скандалния случай на летище Варна от 6 декември м.г. Показанията на Момев обаче напълно опровергаха разказите на бившите му съпартийци. На предишни заседания по делото редица депутати застанаха зад своя лидер, като всички до един категорично заявяваха, че Сидеров се бил държал "културно и адекватно" и не създавал напрежение. Не такъв обаче беше прочитът на Монев. От неговия разказ стана ясно, че след като групата излетяла, гуляят продължил и във въздуха. Там едно подир друго се поръчвали уискита както от Сидеров, така и от дясната му ръка Десислав Чуколов. Питиета приповдигнали настроението на лидера, който застанал по средата на пътеката и започнал да говори на висок тон. Точно тук се объркали и нещата. Френският аташе Стефани Дюмортие допуснала грешката да направи забележка на Сидеров. Последвала словесна канонада от негова страна, което принудило стюардесата да изведе консула от салона. Страстите били потушени, но не за дълго. Положението ескалирало минути след кацането. На вратите на автобуса, извозващ пасажерите към терминала, Димитър Бахнев се обърнал към Сидеров с думите: "Постъпката ви беше крайно просташка". Последвало скупчване и ръце, отправени към Бахнев. Той бил свален моментално от буса и качен на друг.
4На въпроса на съдия Райкова към Монев дали той помни други конкретни фрази от въпросния ден, той отговаря:

"Единствените думи от страна на Сидеров, които мога да цитирам, са - "Който се еб*ва с „Атака“, ще яде бой и еб*не". Циркът обаче далеч не спира дотук. На влизане в летището Бахнев показва среден пръст на атакистите, които се втурват да го гонят. Терминалът е огласен от виковете и крясъците на народните представители. Те размахват депутатските си карти към ченгетата и искат имената на Бахнев, за да пуснат жалба срещу него. Бахнев и баща му са настигнати от Сидеров и компания, като се стига дори и до размяна на удари. Тогава в стълкновението се намесват полицаите Недко Недев, Милен Кетелиев и Костадин Колев, които се мъчат да успокоят страстите. Точно тук според обвинението в мелето Сидеров ударя с юмрук в лицето Колев, заради което е и на подсъдимата скамейка.
След края на заседанието вчера Волен Сидеров не пропусна да отбележи, че процесът бил поръчков и свидетели на случилото се са били карани да излизат от домовете си посред нощ, за да дават показания срещу него.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари