Кои са кварталите в Русе, където безплатното ще извозват ненужни вещи и отпадъци?

7
Кампанията на Община Русе продължава и през следващата седмица
Кампанията на Община Русе продължава и през следващата седмица Снимка: Община Русе

Кампанията на Община Русе продължава и през следващата седмица

Кампанията на Община Русе за подпомагане на домакинствата при пролетното почистване продължава и през тази седмица. Тя ще се проведе в периода 5-7 април (петък, събота и неделя) в кварталите Дружба 1, 2 и 3 и ще позволи на гражданите да освободят домовете си от ненужни вещи и отпадъци. Те могат да бъдат оставяни през трите дни до контейнерите за смет, така че да не се възпрепятства движението на пешеходци и автомобили.

През следващата седмица в периода 12-14 април кампанията ще се проведе в кварталите „Здравец“, „Здравец - Север 1“, „Здравец - Север 2“ и „Здравец Изток“, съобщават от Община Русе.

Припомняме, че от 3 април стартира и кампания за безплатно извозване на отпадъци, генерирани от строителни дейности и ремонти в домовете. Контейнерите за строителни отпадъци са разположени на ключови места в районите “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и „Централен“. Призовават се гражданите да използват съдовете по предназначение, като не изхвърлят в тях битови отпадъци, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и др.

В останалите дни извън кампанията гражданите могат да извозят със собствен транспорт своите едрогабаритни отпадъци до регионалното депо, като за това не заплащат такса.

Излязло от употреба електрическо оборудване се събира от мобилен екип, а телефонът за заявки е 0800 14 100 от 08:30 до 19:30 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Реалист
    Как така вещи? Цели два квартала или може би местности са за извозване. Направо към Индия, нали си ги припознаха за техни поданици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари