Доброволци ще събират отпадъци в Русе

8
Община Русе стартира ежегодното пролетно почистване на града в края на март
Община Русе стартира ежегодното пролетно почистване на града в края на март

Община Русе стартира ежегодното пролетно почистване на града в края на март

На 21 март /четвъртък/ ще се проведе доброволческа инициатива за почистване на Русе. Целта е да се съберат отпадъците от районите по месторабота, местоживеене и учене. Кампанията е организирана от русенските членове на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи /БАТОК/, като партньори в нея са Община Русе и РУО – Русе.

Инициативата ще стартира в 14:30 часа, когато ще бъдат почистени пространствата пред офисите на желаещите да се включат фирми, както и около дворовете на училища. В 17:30 часа започва уборката на районите по местоживеене в града, съобщават от Община Русе.

Желаещите да се включат в кампанията е нужно да събират отпадъците в чувалите, които да поставят до най-близко разположените контейнери за смет, спазвайки цветовото разделение на съдовете за разделно събиране. Община Русе ще извози събраните по време на кампанията количества боклук.

В края на март ще започне и пролетното почистване на града, като дейностите по събиране и извозване на отпадъци от домакинствата ще стартират в кв. „Чародейка – Юг“ и кв. „Чародейка – Север“. Кампанията на Община Русе ще продължи през целия месец април във всички останали квартали на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Санкции и контрол
    Нищо няма да се оправи с доброволческа еднократна акция...Градът е като кочина. Общинага чисти/мете по няколко пъти дневно Главната улица, дори, когато няма нужда, а "новите русенци" пренасят битовите си навици да замърсяват обществетите пространства из целия град.
  • 3
    8
    mischi
    Общината да започне да глобява тези, които си изхвърлят боклука от балкона или оставят отпадъци в градинките и под пейките, и ще си върже бюджета, а на доброволците няма да им се налага да чистят. Доколкото чух, имаше дискусии за общинска полиция?
  • 0
    7
    Nee
    Ремонт на общината не искаш ли да ти направим
  • -10
    6
    зет като мед
    никога не съм плащал данъци
  • -2
    5
    Един охранител в Общаната
    Па съберете ОТПАДЪЦИТЕ и вътре в Общаната. Омръзна ни да трием записи на МИЛФ мероприятия в един конкретен кабинет. Третополов маниак е. Не подбира, само дупка да има. Не знаем как новата му съпруга и бифша колежка му пуска катерицата си. Този е пълен с венерически зарази, въшки, три пер, си филис, с Пин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари