Кои са известните членове на журито на кинофестивала в София?

0

Вече са известни членовете в журито на 13-тото издание на международния филмов фестивал In The Palace (В ДВОРЕЦА).

Фестивалът ще се проведе за първи път в София между 8 и 13 декември. Фестивалът, който представя късометражни филми от цял свят, ще обедини национален и международен талант в лицето на Джулияна Сана, Ян Нокс, Кенджи Катори, Рита Капучо, Урсула Ренеке и Ваня Райнова.  

Джулияна Сана е аудиовизуален преводач на свободна практика, който се дипломира в Университета в Болония.

Оттогава тя участва в различни фестивали, а също така има активна роля в Sedicicorto International Short Film Festival във Форли, Италия. Тя е сред основните фигури на EuroShort Network – международна партньорска мрежа от европейски кино фестивали, където В ДВОРЕЦА също членува.

Роденият в Ирландия Ян Нокс е известен политически карикатурист в Irish News и популярен телевизионен режисьор / Hamish Macbeth, Silent Witness/. Неговият  първи късометражен филм “The Privilege” е номиниран с престижната BAFTA. Ян е сътрудник на London Film School и Шотландската кралската консерватория

Кенджи Катори е оператор, чиято работа е разглеждана в световноизвестни фестивали като този в Кан, SXSW и Карлови вари. Той е член на Мексиканското общество на кинематографите и лектор в Centro de Capacitation Cinematografica в Мексико сити.

Рита Капучо, която е доктор по филмовите науки, вече е представила невероятно жизнено присъствие в португалската кино култура. Тя е член на  AVANCA-International Conference Cinema, Association of Researchers for the Moving Image and the European Network for Cinema and Media Studies и много други.

Урсула Ренеке е установила се в Берлин актриса и учител по актьорско майсторство, член на Berlinale Talent Campus. Тя е изучавала световноизвестната Meisner техника и в момента преподава в най-старото театрално училище в Берлин Fritz-Kirchoff.

Ваня Райнова е писател и продуцент с поредица спечелени награди.  Късометражният филм „Гордост“, който тя продуцира, открива  Locarno Film Festival и печели Grand Prix в Клермон Феран /водещ фестивал за късометражно кино/, а също така е номинирана за Европейки филмови награди.

През 2013 тя става съавтор на „Последните черноморски пирати“ – документален филм, който е сред претендентите на една от най-значимите награди в престижния  Hot Docs festival в Канада. Лентата печели също така награда в Краков, както и награда за най-добър филм на Sofia International Film Festival.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари