Кои са героите на Великден

0
Много от героите на Великден остават безименни, а голяма част от участниците в пътеката на доброто никога не виждат очите на благодарност на тези, чийто празник осмислят
Много от героите на Великден остават безименни, а голяма част от участниците в пътеката на доброто никога не виждат очите на благодарност на тези, чийто празник осмислят Видео: Канал 3

За пореден път стотици доброволци от цялата страна застават зад празничната кауза на благотворителната платформа Time Heroes "Героите на Великден". И това се случва на днешния голям християнски празник.

Някои хора отделят от бюджета си, за да закупят стоки за нуждаещи се, други сортират или опаковат продукти, а трети ги доставят до домовете на социално слабите. За да се превърнат в героите на Великден, предаде Канал 3.

Пътят на добротата достига до прага на Любов. Тя е инвалид от десетилетия, живее само със сина си, а доскоро обядвала с бездомници. Тя е благодарна за вниманието и помощта. Разказва, че е инвалид , с остеопороза и чупливи кости, може да излиза само с чужда помощ.

Този Великден един от 5-те хиляди пакета с помощи на Time Heroes, заедно с певицата Елена Брусарска, правят празника й малко по-хубав,а надеждата в хората – малко по-голяма.

"Не спирайте да сте доброволци, аз самата бях преди, това е най-хубавото и пак бих била, ако можех", казва Любов.

Началото на поредицата от добрини пък започва в търговските вериги, където хора отделят от парите си за пазар, за да дарят на други. Доброволците са на всяка крачка от процеса  – и при сортирането на храните, и при опаковането, и при доставянето им.

"Стигат до повече от 5 хил. семейства и ние искаме да помогне на това добро дело. Днес за нашата фирма е неработен ден и всички са тук да помагат. Подготвихме кашони за тези, които ще сортират храните през уикенда на Тайм Хироус. Мисля, че всички помагаха с удоволствие", разказва доброволецът Светодар.

"Героите са всички, които помагат безвъзмездно… Сега доброволците са близо 300, само днес тук са 60 човека от една фирма, на което не сме се и надявали. Подаръкът ни за Велик ден разбира се е козунак в пакетите", обясни от своя страна Ивона, която е координатор.

Много от героите на Великден остават безименни, а голяма част от участниците в пътеката на доброто никога не виждат очите на благодарност на тези, чийто празник осмислят. Знаят обаче, че някъде някой на когото е подадена невидима ръка, е щастлив на светлата дата. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари