Кои храни поскъпнаха най-много през седмицата?

0
Мандарините и вносните домати са сред тях
Мандарините и вносните домати са сред тях

Мандарините поскъпнаха с 4,2% само за седмица, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за цените на едро

В резултат по борсите продават мандарините по 2 лв. за кг. на едро, предаде Труд

Значително са поскъпнали и вносните домати - с 3,6% само за седмица, като на едро ги продават по 2,31 лв. за кг. При морковите повишението на цената е с 3,3% до 0,95 лв. за кг. Червените вносни чушки също значително са поскъпнали през миналата седмица - с 3,1%, като на едро цената им се изравнява с тази на доматите - 2,31 лв. за кг. По борси и тържища картофите са поскъпнали с 2,4% до 0,84 лв. за кг. на едро.

Маслото продължава да поскъпва. За седмица цената му на едро се е покачила с 2,3% до 2,20 лв. за пакетче от 125 грама. За седмица най-много е поевтинял зрелият кромид лук - с 3,7% до 0,78 лв. за кг. Захарта е поевтиняла с 3% до 1,61 лв. за кг. на едро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари