Жълт код за опасно време в 27 области във вторник

0
Утре ще бъде предимно облачно, на места ще превали дъжд
Утре ще бъде предимно облачно, на места ще превали дъжд

Утре ще бъде предимно облачно, на места ще превали дъжд

Жълт код за потенциално опасно време във вторник издадоха синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е за силен вятър в 27 области в България, сочи картата на опасните явления на НИМХ. Единствено област Плевен е оцветена в зелено.

Ще духа силен юг-югозападен вятър, с пориви 20-24 m/s. През нощта срещу сряда вятърът ще се усили още, предупреждават от НИМХ за област София.

НИМХ

През нощта облачността ще бъде значителна и на отделни места, главно в западните райони, ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините - умерен южен вятър. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, малко по-високи в районите, чувствителни на южен вятър, в София - около 3°.

Утре ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините - силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще се пренася топъл въздух и дневните температури също ще се повишат, максималните ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна, но вероятността за валежи е много малка. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали сняг, под около 1200 метра - дъжд. Ще бъде много ветровито с до бурен, по високите и открити части временно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

През следващите дни ще остане ветровито, с умерен и силен южен вятър. Ще бъде доста топло за средата на януари, особено в Източна България и районите разположени близо до северните склонове на планините, където минималните температури ще са около и над 10°, а дневните ще достигат 17°-18°. Ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в Западна и Южна България. В четвъртък се повишава вероятността в западните райони и Рило-Родопската област да са значителни по количество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари