Кобрата: Танзания е много различна страна, но всички са мили и коректни

0
Двубоят на брат ми няма да е лесен, категоричен е Кубрат Пулев
Двубоят на брат ми няма да е лесен, категоричен е Кубрат Пулев Видео: bTV

Двубоят на брат ми няма да е лесен, категоричен е Кубрат Пулев

Броени часове преди историческата боксова галавечер в Танзания с участието на Тервел Пулев, брат му Кубрат и мениджърът Ивайло Гоцев се отправиха на среща със спортният министър на страната, информира bTV.

Довечера, след 21 ч. българско време, Тервел Пулев ще се качи на ринга за своя 16-и професионален мач. Негов съперник е Викапита Мероро от Намибия, а бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон ще се постарае да остане непобеден.

"Спортният министър на Танзания ни покани, показва голямо уважение, срещата ще е приятна и за двете страни, ние ще презентираме България", каза Кобрата, докато пътуваше с кола за срещата с министъра.

"Обстановката е супер, всички са много мили, точни, коректни. Тук е доста по-различно от цяла Европа, дори от Америка".

"Няма да му е лесен двубоя (на Тервел), противникът му е много нахъсан. Смятам, че брат ми ще победи. С повече опит е, превъзхожда го с всичко.", категоричен е Пулев.

Целта на организаторите е да върнат славата на бокса на африканския континент, а в Танзания са планирани общо шест боксови галавечери до края на годината.

"Гледа се на африканския континент като на новия център на бокса. Тук има огромна база. Тази вечер е самото начало.", добави мениджърът Ивайло Гоцев.

Тервел Пулев няма поражение в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Мероро, който е с 29 победи и 9 загуби в 38 мача, като за последно отстъпи на ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари