Кобрата не успя да надвие Чисора

3

Кобрата не успя да надвие Чисора

Кубрат Пулев се изправи срещу Дерек Чисора в реванш за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация.

Двубоят се състоя в зала “О2 арена” в Лондон и боксьорите издържаха и 12-те рунда.

Пулев се представи на високо ниво и напълно отговори на предизвикателството за тотална война на Дерек Чисора, но загуби с разединено съдийско решение - 116-112, 112-116, 114-116 

Българинът получи аркада на лявото око още преди средата на двубоя, която се задълбочи в следващите рундове и затрудни представянето му. На по-късен етап получи аркада и на дясното око, като от лицето му се стичаше кръв, която асистентите му попиваха по време на почивките и обработваха раните. В последния рунд кръвта на Кобрата бе опръскала лицето и тялото на съперника му Дерек. 

Кобрата излезе на ринга на песента "Притури се планината", а британският му съперник пък бе избрал песента на Елвис Пресли "Always on my mind".

За първи път от много време насам българският боксьор участва в битка само два месеца след предишната си. Той победи с единодушно съдийско решение американеца Джери Форест на 14 май в САЩ и записа успех след поражението от Антъни Джошуа на 12 декември 2020-а в единствения си предишен двубой в английската столица.

За съжаление, амбициите на Кубрат Пулев да атакува за трети път световната титла вероятно ще претърпят провал след тази загуба.

AND THE NEW 👏#ChisoraPulev2 pic.twitter.com/VbtwcVQpdR

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) July 9, 2022

Kubrat Pulev makes his way 👊#ChisoraPulev2 pic.twitter.com/DEGgUOQEAH

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) July 9, 2022

🗣'I'm on my way out..win or lose I just want to fight the best.'

Derek Chisora speaks on his future plans 👏 pic.twitter.com/ZvB7JIqN1z

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) July 9, 2022
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    3
    Така е в спорта
    За съжаление, в спортните състезания, а и не единствено при тях, има само един победител! Поздравления за мъжеството и куража на Кубрат Пулев! Той винаги ще бъде голям спортист и голям боксьор!
  • 11
    2
    Очевидно дърт
    Ами ветеренски бокс си беше. На 41 години, нямаш еластичност, нямаш бързина и откат като на 18 .. 20 ... Опит си понатрупал, ама противника и той. Нещо и хъса, злобата я нямаше, един вид "ще ти изгриза гърлото" я нямаше, реално - за чий му е била победата на Пулев? Да скочи но Джошуа отново ли? Не, „че негрото е супер фактор, ама 41 си е години.
  • 16
    1
    skal
    Много слаб боксов мач за Пулев! Безидеен, все се буташе в другия, прегръдки, почти нулев бокс! Нямаше никаква изненада в "играта" му! Критика или не - сънародник ни е, но това видях в 12-те рунда. Предсказуем си е, а и загуби от средняк, скоро ще се насочи към политиката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари