КНСБ предлага минималната работна заплата да стане 800 лева

0
1 267 лева са нужни за издръжка на един работещ у нас
1 267 лева са нужни за издръжка на един работещ у нас

1 267 лева са нужни за издръжка на един работещ у нас

КНСБ предлага на служебното правителство още през октомври минималната работна заплата да достигне 800 лева с втората актуализация на бюджета.

Проучване на синдикатите и ИССИ показа, че нетният месечен доход за издръжка на живота за 1 работещ, живеещ сам, е 1 267,53 лв.

„През последното 3-месечие се наблюдава продължаващ ръст на издръжката на живота. На годишна база имаме нарастване с 18,5%. През второто 3-месичие имаме затихващи темпове. Наблюдаваме нарастване на дела на лицата, които са се осигурили на доход под издръжката на живот”, каза в студиото на „Здравей, България” по NOVA Виолета Иванова от Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари