Кметът на Велико Търново сезира АПИ за изправянето на опасните Присовски завои

0
Даниел Панов иска и разширяване на завоите и ремонт на южния вход на града
Даниел Панов иска и разширяване на завоите и ремонт на южния вход на града

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сезира Агенция "Пътна инфраструктура" за необходимостта от изправяне и разширяване на Присовските завои, заедно с ремонт на южния вход на Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Даниел Панов е дискутирал темата с директора на Областното пътно управление Венцислав Ангелов.

Поводът е предстоящата реконструкция на моста над жп линията в района на хлебозавода. Съоръжението е част от главния път Русе - Велико Търново - Габрово/Гурково, в който влизат и Присовските завои.

В становището Панов подчертава, че е важно планираните дейности да не се ограничават само до ремонт на моста, а да бъдат включени в по-голям проект, който да обхване Присовските завои. Въпросът за изправянето им е актуален от 20 години и за това вече са създадени и няколко идейни проекта. "Това ще подобри както проходимостта на главния път, отвеждащ към проходите "Хаинбоаз" и "Шипка", а също ще ограничи значително рисковете от пътно-транспортни произшествия", категоричен е кметът на Велико Търново.

След произнасянето на АПИ предстоят уточненията относно временната организация на движение в района на южния вход на Велико Търново. Организацията ще зависи от мащаба на ремонтните дейности, предвид обхванатите обекти и съоръжения от републиканската инфраструктура. До момента не е взимано решение за затваряне на участъка от главния път в района, а съществува възможност шосето да остане отворено и при стартиране на строителни работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари