Кметът на Варна: Внимание! Снежна буря тази вечер

2
Благомир Коцев призова варненци да обезопасят имуществото си и да си останат вкъщи
Благомир Коцев призова варненци да обезопасят имуществото си и да си останат вкъщи Снимка: Facebook / Благомир Коцев

Благомир Коцев призова варненци да обезопасят имуществото си и да си останат вкъщи

Призовавам варненци да не предприемат пътувания, ако това не е наложително. Подобно на миналия уикенд, когато ни сполетя ураганът „Фредерик“, най-опасно ще бъде в тъмните часове на денонощието. Тогава на открито хората ще се сблъскат с дъжд, сняг, лед, силен вятър и намалена видимост, огласи кметът на Варна Благомир Коцев във Фейсбук. Ето по неговите думи каква ще бъде метереологичната обстановка в морската столица:

Скъпи варненци,

Моля, обезопасете имуществото си! НИМХ прогнозира силен дъжд, сняг и вятър за Варна и региона тази вечер.

Поривите на вятъра ще достигнат 25 м/с в града и 30 м/с в областта.

Очаква се да падне много дъжд и сняг, като снежната настилка във Варна ще е слаба, но може да достигне четвърт метър в региона.

Моля, избягвайте традиционно опасните места, като изхода за Добрич през Аксаково и изходите за Бургас през Звездица и Боровец. Там комбинацията между сняг и навявания ще доведе до заледявания и ще създаде условия за произшествия.

В северна и северозападна България вече вали обилен сняг. Очакванията са метеорологичната обстановка в североизточна България рязко да се влоши по-късно днес. Условията ще стават все по-сложни с настъпването на вечерта и нощта.

Призовавам варненци да не предприемат пътувания, ако това не е наложително. Подобно на миналия уикенд, когато ни сполетя ураганът „Фредерик“, най-опасно ще бъде в тъмните часове на денонощието. Тогава на открито хората ще се сблъскат с дъжд, сняг, лед, силен вятър и намалена видимост.

Всички снегопочистващи, отводнителни и озеленителни екипи са в готовност да посрещнат предизвикателствата. Но най-добрият начин да се опазим от стихията на природата е да останем отговорни към себе си и здравето си.

Ще ви информирам за обстановката отново по-късно днес, пише още варненският кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари