Кметът на Поморие: Щетите са огромни, тази нощ градът остава на тъмно

1
Обявено е частично бедствено положение след силната буря
Обявено е частично бедствено положение след силната буря Снимка: стоп кадър / БНТ

 

Невиждана, според местните хора, мощна буря връхлетя Бургас и околните населени места

Тя се разрази малко след 16.00 часа. Най-тежка е ситуацията в Поморие, където е в сила частично бедствено положение, предаде БНТ.

Вятърът срути покрив на закрит басейн, пълен с хора, в хотел в града. Две жени са пострадали леко, останалите туристи са се отървали само с уплаха.

Спасен е мъж, който е паднал от борда на яхта в морето край Поморие. Той е бил изваден на сухо от хора от съседен плавателен съд и е в добро състояние.

Жена, която правела кални бани, когато бурята се разразила, е била отнесена от вятъра и пусната обратно в калта, заяви кмета на Поморие. За щастие, тя не е пострадала.

Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че щетите за града са огромни - електрическата подстанция, която захранва града и околните села не работи. Нанесени са много материални поражения по сгради и коли. Има и много паднали дървета.

"Екипите на ЕВН работят, но в близките 24 часа не се окачва да има ток. Това означава, че тази вечер Поморие е на тъмно, уличното осветление не работи. Затова съм помолил полицията, ако могат, да изпратят допълнително полицейски сили. В постоянен контакт съм и с областния управител проф. Нейкова, но и тя не може да пристигне, защото пътят Поморие - Бургас е затворен. Дори и в тъмното, в момента, пожарникарите режат дървета и освобождават улици.", каза Иван Алексиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари