Кметът иска да подобри движението в Русе

1
Предвиждат се редица промени с цел улесняване предвижването на русенци
Предвиждат се редица промени с цел улесняване предвижването на русенци Снимка: М. С.

Промени в Наредба №18 за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Русе, предлага кметът Пламен Стоилов.

Предстои те да се обсъдят и гласуват на предстоящото заседание на местния парламент този месец, информира ТОП НОВИНИ.

Предложенията са разгледани и обсъдени на три заседания на Комисията по организация и безопасност на движението (КОБД). Окончателният им вариант е приет на заседанието на КОБД, проведено на 15.04.2016 г. Създадена е и работна група с представители на общинския съвет, общината и неправителствени организации, със задачата да извърши преглед и даде предложение за нанасяне на корекции в Наредбата, съобразно направените промени в Закона за движение по пътищата.

Сред най-съществените е забрана за разполагането на съоръжения за търговска дейност, в това число маси и столове пред търговски обекти, сергии, щандове, саксии, върху тротоарите, ако заемат повече от половината от ширината им или ако не е осигурена ширина за свободно преминаване на пешеходците по тротоара–най-малко 2,00 метра.

Освен това ще се регламентира забрана на движението на моторни превозни средства в пешеходните зони, включително централен градски площад, парковете и градините на град Русе. Тази забрана няма да се отнася за моторните превозни средства със специализиран режим на движение.

Въвежда се и забрана за паркирането на моторни превозни средства върху зелените площи, градините, парковете, площади, детски площадки и площи, предназначени само за пешеходци и на тротоари без съответното разрешение от собственика или администрацията управляваща пътя.

Забранява се още престоя и паркирането на моторни превозни средства на места определени за паркиране на хора с трайни увреждания. Забранява се престоя и паркирането на моторни превозни средства на велоалеи и бус-ленти.

Регламентират се и санкциите за нарушителите на тези правила.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари