Разбит тротоар по булевард "Неофит Бозвели" мъчи русенци

1
Защо от Общината досега не са взели мерки?
Защо от Общината досега не са взели мерки? Снимка: Фейсбук

Защо от Общината досега не са взели мерки?

Русенци недоволстват от разбит тротоар по бул. „Неофит Бозвели“. Защо от Общината досега не са взели мерки?, питат от Движение Гергьовден - Русе в социалната мрежа.

"Тротоарът по бул. "Неофит Бозвели" в участъка между улиците “Николаевска” и “Борисова” е повече от ужасяващ, с натрошени плочки, а преминаването оттам е изключително трудно. Настилката е в окаяно състояние и се влошава с всеки изминал ден. За това сигнализираха възмутени граждани, които настояват в бюджета да се заделят средства и в кратки срокове участъкът да се ремонтира. Тротоарът е напълно разбит и крие риск за придвижването на пешеходците. Преминаването на майки с бебешки колички, хора в инвалидни колички или деца с колелета пък се превръща в невъзможна мисия. Понякога се налага да се придвижват по пътното платно.

Кой е виновен за натрошените плочки и защо от общината досега не са взели мерки? Заради тези безобразия животът и здравето на пешеходците са застрашени. Защо винаги трябва да се стига до инциденти, за да реагират отговорните институции, коментират още недоволни граждани.

Във връзка с поредния разбит тротоар в града и искането на гражданите настилката да се приведе в нормален вид, от „Движение Гергьовден“ - Русе разгледахме подробно проекта на бюджета в частта за ремонт на уличната мрежа. Там е посочено, че са предвидени 34 улици за ремонт, но без да е конкретизирано кои са пътните отсечки.

Местната структура на партията входирахме питане до общината с искане за разяснение кои са обектите, които ще се обновяват, както и дали и кога тротоарът на бул. “Неофит Бозвели“ ще се ремонтира.

Наясно сме, че има идея за разширяване на булеварда в частта, която е в критично състояние между магазин Билла и басейна, но настояваме дотогава да се направи ремонт на тротоара, от страната, където няма да има разширение", гласи публикацията да движението във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Vse
    Явно от Гергьов ден не са вървели по ул.Видин в близост до Била!!!
  • 0
    4
    Кскеб
    Ама и русенци го мъчат тоя тротоар. Кво го снимат и раздухват , я да го остаеят на мира.
  • 2
    3
    Някойчо
    Обаче паркинга пред блок Вяра преасфалтираха, наскоро. За колите всичко се прави, за пешеходците - не, защото те не внасят такси.
  • 10
    2
    терминатор
    Дали е само този разбития тротоар? Мен ми е много странно нещо, хайде разбирам, че общината няма пари да си стопанисва града, но в централните части на града, визирам центъра, улиците са с потрошени тротоари и това се вижда от туристи и гости на града. Да не говоря за асфалта, трябва багер да караш за да си добре.
  • 13
    1
    Анчо
    Разбит тротоар мъчи русенци Ами, че той целият град е разбит.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари