Китайската армия се подготвя за война

1
Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на страната да започне да се подготвя за военни действия
Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на страната да започне да се подготвя за военни действия Снимка: Reuters

Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на страната да започне да се подготвя за военни действия

Това разкри говорител на Комунистическата партия пред британския вестник "Гардиън", цитиран от Novini.bg.

,,Армията трябва да засили военната си подготовка за война'', гласи краткото нареждане на Си Цзинпин, който на последния Конгрес на Китайската комунистическа партия предупреди, че пред страната се задават "опасни бури".

Този вторник, при свое посещение при Генералния щаб на армията, Цзинпин поиска войските да бъдат "готови за война във всеки един момент", защото "сигурността на страната става все по-уязвима".

Той настоя всички в редиците на Китайската народноосвободителна армия да съсредоточат своята енергия в развиването на военен капацитет, както и да подобрят способностите си "да водят война и да я спечелят".

Това съобщение изпраща сигнал към САЩ и Тайван, посочи Уили Лам от мозъчния тръст "Джеймстаун" със седалище във Вашингтон.

По време на Конгреса Си втвърди реториката си и разкритикува оказваната подкрепа на САЩ спрямо Тайван и подчерта, че Китай запазва правото си да използва сила, за да си върне суверенитета на Тайван, припомня "Гардиън".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    123
    Замириса на тексаско барбекю с чесън и табаски сос. С щатите е свършено ако чайна започне военен конфликт с когото и да било.
  • -5
    3
    vankata 89g 11g
    xaaa ok sfet xxaaa areee.
  • -7
    2
    11g
    xaa sfett manja 89g 1718g
  • 19
    1
    daskal
    Ей ся си е.а мамата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари