Кирил Петков: Цацаров вече няма достъп до класифицирана информация

1
Срещу шефа на КПКОНПИ се води разследване от ДАНС
Срещу шефа на КПКОНПИ се води разследване от ДАНС Снимка: БТА

Отнет е достъпът до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Това потвърди пред БНТ премиерът Кирил Петков.

Днес ДАНС ме уведоми, че са отнели разрешението за достъп до класифицирана информация на ниво "строго секретно". Разрешението е отнето в хода на осъществяване на контрол за надеждност след придобити данни от ДАНС, уточни премиерът.

Мога да кажа, че тази работа е била от дълго време в ДАНС и не знам дали г-н Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това днес ще се случи. В 9 ч тази сутрин представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация.

Антоанета Цонева, ДБ: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности

Вчера бившият главен прокурор обяви, че ще подаде оставка през март. Срещу него се води разследване от ДАНС.

Премиерът допълни, че не знае дали има връзка между оставката и отнемането на достъпа до информация. Надявам се, че двете неща не са свързани, защото в противен случай означава, че е знаел за това, но не вярвам, уточни Кирил Петков.

Той поздрави ДАНС, че оказва ясно, че всички хора трябва да се съобразяват със закона и ако има данни за нещо неправомерно извършено, службите за сигурност няма да правят компромиси с никого. Всички ние сме равни пред закона, подчерта Кирил Петков.

Нашата основна платформа беше нулева толерантност към корупцията, от тук нататък почваме да действаме в тази посока, коментира още премиерът.

Надявам се, днешният акт - тази декларация към г-н Гешев, отнемането достъпа на г-н Цацаров и както излезе в новините, че има разследвания в "Булгаргаз", това са правилните стъпки, допълни Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари