Като на кино: Музикант свири на пиано на границата с Полша

1
"Посрещам хората, които идват от Украйна с музика. Те пристигат от зоната на войната. Там са чували изстрели и бомби, а когато дойдат тук - аз ги посрещам с музиката от пианото ми”, сподели Давиде Мартело
"Посрещам хората, които идват от Украйна с музика. Те пристигат от зоната на войната. Там са чували изстрели и бомби, а когато дойдат тук - аз ги посрещам с музиката от пианото ми”, сподели Давиде Мартело Видео: NOVA

Музика посреща бежанците от Украйна на границата с Полша

Там ги чака един пианист на колело, който свири за мир и по-добър свят. Музикантът, който обиколи световните медии и трогна хиляди, говори ексклузивно пред NOVA.

Представете си как докато хиляди украинци бягат от войната един музикант ги посреща с песен - за мир

„Реших да дойда с пианото ми и да посрещам хората, които идват от Украйна с музика. Те пристигат от зоната на войната. Там са чували изстрели и бомби, а когато дойдат тук - аз ги посрещам с музиката от пианото ми”, сподели Давиде Мартело.

„Това е всичко, което мога да направя. Нека всеки от нас прави това, което може. Да подкрепя и да се бори за мир, апелира пианистът.

С музиката призивът му веднага стига до бежанците. Давиде, който е познат като „човекът пиано”, пътува от Германия, за да стигне до граничния пункт „Медика” на полско-украинската граница. Често мести пианото си - с колело. Всеки ден вижда тъгата на хиляди. Една случка обаче ще остане в съзнанието му завинаги.

„Най-хубавото преживяване за мен беше, когато преди няколко дни отидох до жп гарата в Лвов в Украйна. Там една възрастна жена дойде и ме покри с одеяло, докато валеше сняг. Това беше най-емоционалният момент за мен. Никога няма да го забравя”, разказва Мартело.

Той не за първи път е в конфликтна зона. Свирил е по време на войната в Афганистан, на големите протести срещу властта в Турция, както и на тези срещу убийството на Джордж Флойд в Щатите. „Всичко, което можем да направим, е да опитаме светът ни да е едно по-добро място”, смята той.

Бил е и в България, откъдето казва, че има прекрасни спомени. И обещава да дойде пак, за добро: „Ще се видим в България. Не знам кога. Надявам се скоро. Чао!”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Горчиво ...!
    Предложение за брак по време на война или как се "арестува" булка: https://www.youtube.com/watch?v=CsLsjh_jDLo
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари