Очаква се силен наплив от бежанци на румънско-украинската граница

0
По повечето пунктове се разполагат все повече палатки, храна и доброволци
По повечето пунктове се разполагат все повече палатки, храна и доброволци Видео: NOVA

В района на Тулча има неспокойствие в редиците на румънските доброволци

Граничните власти в Румъния очакват бежанската вълна от Украйна да се засили. По повечето пунктове се разполагат все повече палатки, храна и доброволци, предаде Мартин Георгиев за NOVA

В района на Тулча има неспокойствие в редиците на румънските доброволци и парамедици, бежанците са малко. Три ракети "Искендер" бяха изстреляни към Одеса, което причини притеснение. След удара на областната администрация в Николаев пък жертвите станаха 36. На този фон руските войски продължават да се изтеглят от покрайнините на Киев, а папа Франциск е все по-близо до визита в Украйна.

"Ние отиваме до Румъния. Там ме чака мъжа ми и отиваме за Чехия. Моят съпруг работи там", разказа една от бежанките.

Друга пък сподели, че в Одеса е тихо, но неспокойно. "Сега отиваме в Констанца, Румъния. Надяваме се всичко да приключи скоро и да можем да се върнем по домовете си", обясни тя.

Според трета в Одеса няма война, но не е безопасно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари