Катастрофа на булевард "Христо Ботев" затруднява трафика

16
Тир помля два автомобила на кръстовището в „Дружба“ в Русе, трима души са в болница
Тир помля два автомобила на кръстовището в „Дружба“ в Русе, трима души са в болница Видео: Русе Медиа

 

Тир помля два автомобила на кръстовището в „Дружба“ в Русе, като предизвика огромни задръствания. Пострадаха трима души, които са откарани в болницата за преглед

Тежкотоварният камион с шуменска регистрация е идвал откъм Разград. На първото кръстовище между бул.“Христо Ботев“ и „Васил Левски“ е навлязъл е с висока скорост и е ударил странично лек автомобил „Ауди“ с двама души в него, който е идвал откъм Телевизионната кула, предава Русе Медиа.

При удара колата е влачена и е запратена на около 20 метра, а тирът е продължил напред и се е врязал в служебен автомобил на „Комунални дейности“. По време на инцидента служителите са извършвали монтаж на допълнителна секция на светофара.

Според разказа на Димитър Конакчиев от „Комунални дейности“, автомобилът им е бил маркиран с конуси и светофарите са работели. Самият той се е отървал на косъм, тъй като е бил в микробуса по време на удара. Пострадал  е друг негов колега, който е откаран в болницата.

В болница са откарани в по-тежко състояние и двамата младежи, които са били в лекия автомобил. Бащата на единия сподели какво му е разказал синът му – идвали са откъм „Дружба“, били са три автомобила и са се движили на зелена светлина, което може да бъде потвърдено и от свидетелите. Когато тирът се опитал да мине – най-вероятно на жълто, се е врязал в колата.

На мястото на катастрофата бяха извикани допълнително полицейски служители, които да регулират движението, за да се избегнат други инциденти. Допълнително усложнение създаде закъсал автомобил, който трябваше да бъде избутан извън мястото на инцидента. Наложи се движението временно да бъде отцепено, тъй като се образуваха огромни опашки във всички посоки.

Предстои да се изяснят причините за инцидента, включително кой на какъв сигнал на светофара е преминал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари