Катаджия отстреля 200-килограмов глиган край Дунав

8
Ковачишката чета излезе на първия за тази есен излет за глигани
Ковачишката чета излезе на първия за тази есен излет за глигани

На откриването на тазгодишния сезон за лов на диви прасета пътният полицай и запален ловец Боян Любенов (39 г.) от дружинката в ломското село Ковачица отстреля над 200-килограмов див нерез.

В събота 20 от мъжете в ковачишката чета излезли на първия за тази есен излет за глигани край Дунав. Още след пускането на кучета четирикраките ловни помощници вдигнали голямо диво прасе и го подкарали към пусиите на ловците. Глиганът изскочил на около 20 метра от позицията на Боян Любенов и опитният стрелец го покосил.

Прасето беше доста голямо. Не падна след първия изстрел и се наложи да стрелям отново”, сподели късметлията. Според ветерани глиганът е над 200-килограмов, а трофейните му зъби са дълги повече 20 см. За да е слуката пълна, гост на дружинката отстрелял и второ около 30-килограмово прасе.

Започваме сезона много добре! Надяваме се на хубава слука и през следващите месеци!”, каза шефът на дружинката Румен Владимиров. Точният стрелец Боян Любенов е ловец от 10 години и има в сметката си три отстреляни диви прасета. Над 2000 ловци излязоха, за да открият свинския лов в област Монтана. Слука имаха и дружинките в селата Ерден, Равна, Буковец и още доста райони между Дунав и Балкана.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари