КАТ вади целия си арсенал на пътя преди празниците

0
Засилен контрол ще има и през празничните дни
Засилен контрол ще има и през празничните дни Снимка: архив

Засилен контрол ще има и през празничните дни

Преди началото на серията от празнични дни на изходите и входовете на големите градове ще има полицейски екипи, които ще проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотични вещества, информира bTV

28, 29, 30 и 31 са работни дни, но масово хората са си взели отпуска, за да слеят с почивните си дни покрай Коледа и Нова година, събирайки цели 11 дни далеч от работа. 

Създали сме организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи в цялата страна, като в днес, утре и на 31 декември, когато очакваме най-сериозния трафик – сме осигурили екипи, които да регулират движението и да не се образуват тапи“, каза Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

По думите му още в обедните часове на 23 декември се очаква трафикът да стане интензивен. Той припомни, че се извършват ремонтни дейности на АМ „Хемус“ и АМ „Струма“, като призова шофьорите да карат внимателно.

Имаме готовност в тези участъци да въвеждаме временна организация на движението, да отклоняваме трафика или някои превозни средства“, допълни Близнаков.

В почивните дни – 24, 25, 25 декември и 1 януари полицията ще влезе в малките населени места и курортни комплекси, където ще се следи за употребата на алкохол и наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари