КАТ ще следи нарушителите на пътя с дронове

0
Полицаите ще контролират и докато се движат из трафика
Полицаите ще контролират и докато се движат из трафика

Полицаите ще контролират и докато се движат из трафика

Пътната полиция вече да контролира не само от стационарни места, а да се движи из трафика. Това предлага чрез промени в а Инструкция № 8121з-749 от 20 октомври 2014 г. за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение вътрешният министър в оставка Бойко Рашков, пише 24 ЧАСА.

Идеята на Рашков е, че така полицаите по-лесно ще установяват агресивните водачи, които най-често стават причина за катастрофи. Заедно с новата мярка трябвало да продължи и активното използване на камерите за скорост, а местата, на които ще ги слагат, ще са регламентирани като „места за контрол с АТСС (Автоматизирани технически средства и системи“), пише още в проекта.

В него се добавя и използването на дронове. Досега във въздуха от Пътна полиция използваха само вертолети.

Министърът предлага и да се разширят случаите, при които кола се спира за проверка. Целта е "да се даде законова възможност на контролните органи да извършват масови проверки на водачите на ППС по време на разпоредена специализирана полицейска операция", пише в мотивите към проекта. Там е обяснено още, че при такива проверки сутрин и в късните часове от денонощието се установяват все повече случаи на хора, седнали зад волана пияни и/или дрогирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    до 3
    Все някое сухо райно могат да намерят, поне в това ги бива. В смисъл в произвеждането на лайна.
  • 5
    3
    123
    Кко па ша си намерят в гащите!? То ако имаше нещо у гащите или под шапката нямаше да драпат да стават катаджии
  • 6
    2
    русенец
    А катаджиите кой ще следи? Защото вчера заснех катаджийска кола с катаджии край КАТ, които заобиколиха друга кола, паркирала след знак "Спирането забранено" и изобщо не им направи впечатление. Е, може да е била и на техен братчет! Я застанете около КАТ да видите каква анархия е , защото нямаме катаджии. Пък не им купувайте дронове, ще си играйкат с каквото си намерят в гащите!
  • 9
    1
    Калоян
    Ебаси вица... вече щели да използват и дронове, досега използвали само вертолети хахахахаха няма такава смешка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари