КАТ с допълнителни мерки за Великден

0
Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки
Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки

В последния работен ден и в първия почивен се очаква голям пътникопоток както към различните дестинации в страната.

В седмицата преди Великден традиционното голямо празнично пътуване ще започне още в четвъртък следобед и ще приключи следващия понеделник. Натоварено се очаква да бъде движението и в събота вечерта, когато много хора ще тръгнат да посрещнат Великден в някои от големите манастири. Ето защо от "Пътна полиция" са взели необходимите мерки за нормален трафик, предаде БНТ.

"Големият пътникопоток се очаква в последния работен ден - четвъртък следобед и затова нашата организация е заедно с колегите от "Автомобилна администрация" и АПИ да подпомогнем трафика, с временната организация на движението там, където трябва да бъде въведена, с извеждането на автомобилите от големите градове, в т.ч. и от столицата. Очаква се да подпомогнем движението и гражданите да са доволни", заяви инсп. Мария Ботева - "Пътна полиция".

Когато хората се сблъскат с някакви проблеми, нека да се обаждат на "Пътна полиция" или на тел. 112, посъветва инсп. Ботева. По думите й, още в четвъртък патрули ще подпомагат трафика от София към подходите към трите автомагистрали, което обаче не означава, че нарушителите няма да бъдат санкционирани.

В последния работен ден и в първия почивен се очаква голям пътникопоток както към различните дестинации в страната, така и към граничните пунктове към Гърция - обичайни за празнични дни направления. Така, че ГКПП "Кулата" ще бъде натоварен, което вече случи по Лазаровден и Цветница. Други натоварени направления ще бъдат към големите храмове, както и към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и "Дунав мост". Очаква се по всички направления да има натоварено движение, обясни още инсп. Мария Ботева от "Пътна полиция".

Ще се засилят проверките и за алкохол, наркотици и шофиране без книжки в късните часове на Великден. От "Пътна полиция" съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки, заради новия регламент на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари