КАТ на лов за пияни шофьори

0
Решетки за мъж с 2,84 промила алкохол
Решетки за мъж с 2,84 промила алкохол Снимка: МВР / архив

Шест спецакции за денонощие в Северозапада

Проверени са 140 души и 86 автомобила, написани са 13 акта и 39 фиша

Решетки за мъж с 2,84 промила алкохол

Полицията във Врачанско проведе шест спецакции за денонощие от 6 часа в събота до 6 часа сутринта в неделя. Хайките са били главно по пътища между малки населени места с цел да спипат повече пияни шофьори. Проверени са 140 лица и 86 автомобила. Съставени са 13 акта и 39 фиша за различни нарушения, пише вестник Труд.

37-годишен мъж от Враца станал една от най-едрите жертви на катаджийските засади. Той карал “Волво” и бил спрян от патрул на влизане в града. Униформените му направили проба и дрегерът отчел 2,84 промила в издишания въздух. На шофьора е съставен акт и той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

В град Оряхово бил спрян за проверка 40-годишен местен човек с “Опел Астра”. Полицаите имали съмнения, че е пил, но той отказал проба с дрегер. Написан му бил акт за 2000 лв. глоба, книжката му е взета и номерата на колата му били свалени.

Два са случаите на почерпени в дунавското врачанско село Остров. Там полицаи спрели 49-годишен жител на град Кнежка с “Опел”. Дрегерът показал 0,51 промила алкохол, което е почти незначително превишение на нормата от 0,5 промила. Въпреки това на човека бил сътавен акт. Вторият случай е с 25-годишен шофьор на микробус “Мерецедес Спринтер”. Пробата му била 0,88 промила и той също получил акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари