Кашлица и налепи по гърлото – как да се справим с тях

2
Вълшебните свойства на Кока-колата
Вълшебните свойства на Кока-колата

Малките налепи по гърлото и кашлицата са симптоми на настинка, грип и ангина. За да се справим с тях пием антибиотици, които могат да се заменят с Кока кола, споделя framar.bg.

Лечение с Кока кола

Първата мисъл на повечето от нас, когато чуем за Кока кола е, че това е изключително вредна газирана напитка. Веднага в мисълта ни изникват редицата клипове, как с помощта на напитката се отстранява бързо и лесно ръжда. Няма как да отречем, че в големи количества колата е много вредна за организма ни. Все пак не бива да забравяме, че и при билките, ракията и т.н. е така, ако пием прекалено дълго от тях няма да се изцелим, а ще си навредим. Всичко приемано в допустимите норми може да е лек за различните болести, които върлуват навън.

Налепи по гърлото и кашлицата се побеждават с домашни рецепти с главна съставка кола

Ще ви предложим рецептите за лечение на кашлица и налепи по гърлото с Кока кола, а решението дали ще ги изпробвате оставяме на вас. Въпреки всичко не забравяйте, че преди да се използват илачи от народната медицина е нужен преглед от специалист, за да се постави най-точната диагноза.

Кока кола при лечение на кашлица

1. Кока кола и лук – нужна ви е една малка тенджерка, в която ще сипете чаша Кока кола. Слагате я на котлона и докато тя заври обелвате една средно голяма глава лук. Нарязвате го на парченца. Когато колата е завряла слагате наситнения лук при нея. Варите още само 3-4 минутки и махате от горещия котлон. Чакате 15-20 минути, за да се охлади малко, но не напълно и прецеждате илача през ситничка цедка. Изпивате цялото количество преди да си легнете.

2. Кока кола, орехи, мед и лукчета – сипете отново в тенджерка Кока кола – 500 милилитра. Към нея сложете 8 броя ореха, които сте измили много добре предварително и сте ги чукнали само да се пропукат малко (не и да са раздробени). Накрая се слагат 10-тина ментови бонбона. Всичките съставки се слагат на огъня и се изчаква да заври, а после се намаля за да къкри илача. Периодично се разбърква леко, като трябва да се има в предвид, че бонбонките лепнат по дървената лъжица. Вари се докато от сиропчето остане около 300 милилитра. След махането от котлона се изчаква сиропа да изстине мъничко и после се слага супена лъжица домашен мед. Всичко се прецежда и сиропчето се излива в стъклено шише, прибирате го на студено. На най-малките (до 6 години) давайте по кафена лъжичка на всеки 2-3 часа, а на по-големите по супена лъжица. Сиропа не бива да се пие много студен, преди прием го извадете, за да се стопли малко при стайна температура.

Кока кола при налепи по гърлото

Тук се колата се препоръчва, само като помощно средство за лечение. Преваряваме малко от нея и докато е още топла я използвате за гаргара. Можете да прилагате този лесен метод по 4 или повече пъти на ден. Самата преварена кола не се ползва докато е още гореща, а приятно топла.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари