Кървавата Иванка искала да убие и сестра си

0
Прокурор Румен Попов съобщи, че след шестте убийства е трябвало да има и други
Прокурор Румен Попов съобщи, че след шестте убийства е трябвало да има и други Снимка: Булфото

На пресконференцията, която даде прокуратурата и полицията в Пловдив и на която бе съобщено, че Иванка Ройдова, наречена от медиите Кървавата Иванка, е поръчала убийството на брат си и на още петима от фамилията, окръжният прокурор Румен Попов вметна една реплика, на която не се обърна особено внимание.

Единствено БЛИЦ излезе със заглавие: „Ужас! Кръвожадната Иванка Ройдова искала още убийства, не й стигали шест”.

БЛИЦ потърси коментар и информация по темата от разследващи, ангажирани със случая, достоен за холивудски ешкън. Работи се по основна версия, че Рондова е планирала и ликвидирането на сестра си Ана.

Не напразно прокурор Румен Попов съобщи, че след шестте убийства е трябвало да има и други.

Освен братът на Иванка-Стойчо Ройдов и на неговите деца, зетят и двамата му внуци, пълноправен наследник на баща си е и по-голямата сестра-Ана. Тя от дълги години живее в Америка и едва ли е запозната в детайли със случващото се и с плановете на сестра си.

Преди дни пред медиите по телефона от САШ Ана Ройдова каза, че това, в което обвиняват сестра й, я учудва и не вярва да има подобно престъпление, но разследващите бяха категорични пред БЛИЦ, че активно се работи и по подобни намерения на Ройдова.

Както първо БЛИЦ съобщи, 66-годищната жена от пловдивското село Брани поле е в ареста. Тя е обвинена в подготовка за отвличане и подготовка за убийство на Стойчо Ройдов, на сина му Георги, дъщеря му Гергана, на нейния съпруг и на двете им момчета на 8 и на 16 години. Ябълката на раздора се оказва наследство за милиони долари, натрупани от успешния строителен бизнес на бащата на Иванка, Стойчо и Ана- Георги Ройдов.

Човекът, който е починал преди 3 години, е емигрирал в САЩ през 1951 година. След демокрацията той подновил връзка със семейството си, децата му ходили на гости, той им изпращал пари да се издържат в България. Неочаквано обаче наследството си Ройдов-старши дал за разпореждане на неговата гледачка от Перущица Недялка Бързакова.

Бясна от това, Иванка предприела действия да си върне парите, които според нея били около 4,5 милиона долара, но според запознати много повече. Според Иванка брат й Стойчо се е договорил с гледачката Недялка Бързакова да получи част от наследството, казаха още разследващите. Пред медиите втрещеният Стойчо, който е на 70 години, обяви, че при него няма стотинка от милионите и с болка сподели: „Аз я отгледах, а тя иска да ме убие”.

Заради тези си мисли, че братът и сина му Георги са наследили милиони, Иванка започнала да търси килър. От обвинението тогава съобщиха, че тя е дала поръчката за екзекуцията на внедрен таен агент, който мислела за адвокат. Той й бил представен като човек, който ще оправи кашата. Преди това тя водила разговори с други хора от подземния свят, но те отказали да извършат масовата екзекуция.

На третата среща с тайния агент, който в показанията си е категоричен, че Ройдова му е поръчала убийствата, тя му предала 3 хиляди лева за подготовка за зверствата. Обещала му 10% от наследството си, когато го вземе, тоест 400 000 долара. Мнимият килър трябвало да отвлече братът Стойчо, да го принуди да подпише договор, с който и прехвърля цялото си наследство, а след това да го убие с висока доза инсулин. Човекът бил диабетик и така трябвало да се имитира нещастен случай от предозиране.

Другите членове на семейството Иванка предложила да бъдат ликвидирани накуп на Гергьовден, когато фамилията се събира да празнува именните си дни в къщата си в Брани поле. Разследващите казаха пред БЛИЦ, че тя не е посочила как те да бъдат екзекутирани, дали с разстрел, дали с отрова или по друг начин. Това оставила да реши килърът. След това вероятно е било ред на сестра й, казаха още нашите източници.

Пред съда Ройдова и нейната защита категорично отрекоха жената да е планирала такова чудовищно престъпление. „По каква логика ще убивам Стойчо, дори той и неговите деца да умрат, парите са в гледачката. Това е постановка за пари и аз ще докажа истината. Искат да ми затворят устата и да не си търся наследството”, заяви Ройдова, която съдът остави в ареста.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари