Каракачанов отново бил готов да бъде "синя каска"

0
Каракачанов готов да е посредник между премиера и президента
Каракачанов готов да е посредник между премиера и президента

Каракачанов готов да е посредник между премиера и президента

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че е готов отново да бъде "синя каска" за помирение на правителството и президентството.

"В политиката трябва да се оставят отворени вратички, а не като на фронта, където целта е цялостно унищожение на противника", заяви той в Националния военен университет във Велико Търново, цитиран от БНР. Той изтъкна, че призивите за оставка на кабинета трябва и да отговарят и на въпроса коя е алтернативата и посочи, че до края на мандата са възможни всякакви рокади в кабинета. По отношение на предстоящите разговори в управляващата коалиция за нови социално-икономически мерки в отговор на коронакризата, Каракачанов каза, че ще предложи еднократна финансова помощ за най-пострадалите, но размерът ѝ предстои да се уточни.

"Призивът ми винаги е бил институциите да си говорят, а не да воюват", каза във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от bTV. Той заедно с президента Румен Радев присъства на церемонията по връчване на първо офицерско звание на 206 лейтенанти и сержанти от 142-ри випуск "Добруджански" в НВУ "Васил Левски". Каракачанов коментира, че са разговаряли с президента за състоянието на армията, за решените проблеми и за тези, които трябва да бъдат решавани в бъдеще.

"В политиката не е като на фронта. На фронта целта е да унищожиш противника до крак. В политиката трябва да оставяш вратички отворени за разговори, защото това касае и двете страни", каза Каракачанов. Той допълни, че до края на мандата са възможни всякакви рокади.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари