Капка Панайотова: Думите на Борисов за заекването - простащина и липса на елементарно възпитание

0
Капка Панайотова: Думите на Борисов за заекването - простащина и липса на елементарно възпитание

Човек, който няма елементарно възпитание не може да бъде управленец. Така председателят на сдружение "Център за независим живот" Капка Панайотова коментира скандалните подигравки на лидера на ГЕРБ със заекването на бившия енергиен министър Драгомир Стойнев в предаването на БНТ "Още от деня", съобщава "БГНЕС".

"Подобно поведение е най-обикновена простащина и липса на елементарно възпитание, коментира тя. Освен откровената простащина в репликата, подобен говор съдържа отношение и в случая отношението не е към политика Стойнев, а към човека, който има говорен проблем, което e абсолютно недопустимо. Това отношение много лесно може да се прехвърли върху по-широки обществени слоеве, това е страшно", смята Капка Панайотова.

"Борисов в никакъв случай не може да бъде определен като човек с финес и възпитание, но той може да се измъкне с това, че Стойнев не е бил убедителен. Когато човек е неубедителен, той образно казано заеква, но не защото заеква, а защото е неубедителен. Случаят обаче не е такъв. Дори и в този контекст. Дори и да е ималo някаква неувереност в Стойнев, използването на този израз по отношение на човек, който има реален проблем с говора, е съвършено неуместно", добави тя.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари