Канят русенци на кулинарни конкурси

0
Участниците ще се включат в надпреварата с домашно приготвена туршия и/или сладко
Участниците ще се включат в надпреварата с домашно приготвена туршия и/или сладко

За победителите са осигурени награди

Русенци ще могат да се включат в два кулинарни конкурса с атрактивни награди по време на инициативата „Празник на квартала – Заедно в Здравец“. Тя ще се проведе на 14 октомври /събота/ от 16:00 ч. на източния паркинг на Mall Rousse, а желаещите ще могат да премерят възможностите си в приготвянето на домашни сладка и туршии.

По време на събитието кулинарните си възможности са поканени да покажат русенци от всички квартали. С хлебопекарна или мултикукър ще си тръгнат победителите в двата конкурса, а наградите за второ и трето място ще са не по-малко атрактивни. Организаторите допускат за участие до три различни вида домашно приготвена туршия и/или сладко, които трябва да бъдат донесени на място до 15:30 ч. в съботния ден. Кулинари от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ ще отличат победителите.

За да се включите в надпреварата, е необходимо да се запишете предварително на телефон 0897/917 474 или на имейл [email protected], или директно на място.

Станалото вече традиционно събитие „Празник на квартала“ тази година започна на 30 септември с акция по почистване, боядисване и облагородяване на голяма детска площадка. На 7 октомври /събота/ предстои втората акция, която ще се проведе на площадката между блоковете „Мура“, „Хвойна“ и „Чинар“. Целта на събитията е хората да се съберат и да положат грижи за пространствата в своя квартал, а след това всички заедно да се забавляват.

Празникът предвижда забавления за малки и големи след добре свършената работа. Входът за всички събития е свободен.

Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Пенчовист
    Ако Пенчоу и Василенка ги няма на събитието, НЕ ВИ ИДВАМ. Обичам ги тези двамцата как се излагат пред децата си. Содом и Гомор ряпа да ядат. Тука в града е СКЕКС до дупка с която свари нашия. Мандръсамандъта е само един.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари