Русенци могат да се запишат за участие в Конкурса за любители сладкари

2
Той ще се проведе по време на Фестивала на торта Гараш
Той ще се проведе по време на Фестивала на торта Гараш Снимка: БТА / архив

Крайният срок е 5 септември

До 5 септември русенци могат да се запишат за участие в Конкурса за любители сладкари.

Той ще се проведе на 16 септември /събота/ от 10:00 ч. пред Доходното здание в рамките на Фестивала на торта Гараш.

Желаещите да участват в сладката надпревара могат да приготвят в домашни условия торти по стандартни рецепти, както и нови варианти на известния десерт. Жури от професионалисти ще избере най-добрите сладкари, за които ще има награди. Местата за участие са ограничени, уточниха от Община Русе.

Записването може да стане на телефони 0898654585 и 087 8992968, както и на имейл [email protected]

В рамките на Фестивала на торта Гараш ще се проведат конкурси, състезания, кулинарни работилници и демонстрации за деца и възрастни.

В програмата се включват и Държавна опера - Русе, Регионалният исторически музей, Държавен театър „Сава Огнянов“ и други млади и активни ентусиасти, които с дейността си променят облика на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще бъде концертът на световноизвестния изпълнител от 90-те години НАНА, който ще се проведе на русенския кей.

Фестивалът на торта Гараш съвпада със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в рамките на проекта „Sports for Green Deal“, реализиран по програма Еразъм+Спорт. По този начин събитието ще събере още повече посетители и ще се превърне в двоен празник за града.

Събитието се организира за втора поредна година от Община Русе, ОП "Русе арт", като в подготовката активно са включени и представители на бизнеса и местните културни институти.

Скоро ще бъде публикувана и подробна програма на фестивала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Дааа
    Път искаме не торти,да е,а и подлезуркото,1500 лв за окачване дадох дайба, И малката Виена,дали има по разбит град от Русе незнам
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари