Канадският посланик се срещна с областния управител на Русе

0
Възможностите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата между Анатоли Станев и посланика на Канада Н. Пр. Аник Гуле
Възможностите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата между Анатоли Станев и посланика на Канада Н. Пр. Аник Гуле

Възможностите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата между Анатоли Станев и посланика на Канада Н. Пр. Аник Гуле

Двамата обсъдиха възможностите за насърчаване на бизнес инвестициите в региона, като Станев представи в детайли бизнес профила на областта и за пореден път подчерта необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. Посланичката бе категорична, че подкрепя подобна инициатива. От канадска страна са убедени в предимствата, които Русе и региона предоставят за развитие на бизнес, и имат желание за увеличаване на инвестициите си тук.

Канада е доказан, отличен партньор на България. Канада високо цени прозрачното и отговорно бизнес поведение, като нашите компании прилагат високи етични стандарти”, подчерта Н. Пр. Гуле. Тя изяви и категоричната подкрепа на канадското правителство за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/. По думите на Станев участието на страната ни в тази организация ще бъде ключов фактор за привличането на повече чуждестранни инвестиции и по-голяма сигурност за бизнеса.

Областният управител бе категоричен и че трябва да се наблегне на опциите за подобряване на комуникацията с фирмата „Линамар Лайт Металс“, бившата „Монтюпе“, за да могат гражданите на Русе да бъдат по-правилно осведомени за производствените процеси и отделяните от тях вещества.

„Високата степен на прозрачност е гарант за утвърждаването на всяка една компания“, коментира още Станев.

Канадският дипломат коментира и ситуацията с мигрантите от Украйна. Тя оцени високо действията на Областната управа за разрешаването на проблемите с мигрантската криза на територията на региона през последните няколко месеца.

Приоритет в двустранните отношения ще бъде даден и на провеждането на съвместни културни мероприятия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Sasho
    А като бивш Директор на РИОСВ, настоящ Областен управител и жител на Русе, обсъдихте ли екологични проблем с канадската фабрика?
  • 3
    1
    Недоумяващ
    Уж Славуца излезе от управлението ,а неговите протежета останаха ???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари