Камионите на Дунав мост ще бъдат пуснати по-късно през деня

0
В момента е възобновено движението само на леки коли
В момента е възобновено движението само на леки коли Снимка: Областна администрация - Русе

В момента е възобновено движението само на леки коли

Възобновиха движението за леки автомобили по Дунав мост при Русе. Това бе потвърдено в телефонен разговор между областния управител Данаил Ковачев и заместник-директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ комисар Николай Неделчев, съобщават от Областна администрация - Русе. Движението на автомобилите се осъществява от около 09:30 часа само в едната лента, тъй като към момента текат ремонтни дейности по съоръжението. По-късно през деня ще бъде пуснат и тежкотоварния трафик.

Припомняме, че рано тази сутрин товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на моста. Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил се е завъртял и е блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Камионът вече е изтеглен, като разливът на гориво е почистен.

Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

През следващата седмица се предвижда по-сериозен ремонт на моста, но графикът за дейностите ще бъде обявен при определяне на точен период за извършване на ремонта. Това обаче не е планираният голям ремонт на моста, при който ще има временно спиране на движението, състоящ се в подмяна на бетонните плочи. Заместник областният управител Георги Георгиев също е в постоянен контакт с компетентните институции. Осъществена е връзка и с Префектурата в Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари