Калфин: Никой отвън няма да реши проблемите ни

1
Калфин: "Липсата на български представители на високо равнище, които да говорят, оставя впечатлението в европейските институции, че хората на площадите имат право"
Калфин: "Липсата на български представители на високо равнище, които да говорят, оставя впечатлението в европейските институции, че хората на площадите имат право" Видео: bTV

"Не би трябвало да очакваме ЕК и европейските институции, или който и да било отвън, да ни реши проблемите в страната. В крайна сметка избори се правят в България, съдебна система се прави по българското законодателство, това е изцяло национален приоритет"

 Това коментира в предаването "120 минути" Ивайло Калфин - бивш министър на външните работи и евродепутат.

Според него институциите могат да дават сигнал и да предприемат мерки. Говори се за обвързването на върховенството на закона с евросредствата от следващия бюджет, но проблемите се решават тук в България, посочи той.

"След като има критики към страната, трябва някой да отиде и да защити позицията си", отбеляза още Ивайло Калфин.

"Липсата на български представители на високо равнище, които да говорят, оставя впечатлението в европейските институции, че хората на площадите имат право", каза той.

Според него има голямо политическо желание да се обвърже получаването на средствата с върховенството на закона.

"Има огромно мнозинство в европейския парламент, което казва: Когато една страна не приема нашите ценности, тогава нашите данъкоплатци не би трябвало да са задължени към нея. Натискът да се обвърже решаването на проблемите с европейските пари ще продължи, засега механизмът не е намерен", отбеляза Калфин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари