Какво вижда пациент с COVID-19 в последния миг от живота си?

2
Реми каза, че е имал над 1000 пациенти с COVID-19 и е видял „твърде много от тях да умират“ от болестта. Публикува видеото, след като в болницата, в която работи, случаите рязко са се увеличили
Реми каза, че е имал над 1000 пациенти с COVID-19 и е видял „твърде много от тях да умират“ от болестта. Публикува видеото, след като в болницата, в която работи, случаите рязко са се увеличили Видео: Twitter

Лекар от интензивното отделение в болница в Сейнт Луис сподели видео в Twitter, в което показва какво виждат пациентите, заразени с COVID-19, в последните си секунди живот. Видеото цели да накара хората да приемат коронавируса и мерките на сериозно, за да се спасят повече човешки животи

Във видеото Кенет Реми, доктор в интензивното отделение в Медицинския център на Университета във Вашингтон се взира в камера, докато държи ларингоскоп и ендотрахеална тръба – инструменти, използвани в процеса на интубация, предава BG VOICE.

„Надявам се, че последните моменти от живота ви не изглеждат така, защото това ще видите в края на живота си, ако не започнете да носите маски, когато излизате на публични места. Ако не спазвате социална дистанция. Ако не си миете ръцете“, казва той.

„Защото ви обещавам, че това ще видите. Обещавам ви, че в края на живота си това ще види майка ви, баща ви, детето ви, когато се заразят с коронавируса. Това е сериозно“.

Реми каза, че е имал над 1000 пациенти с COVID-19 и е видял „твърде много от тях да умират“ от болестта. Публикува видеото, след като в болницата, в която работи, случаите рязко са се увеличили.

„През последната седмица, в която бях в интензивното отделение, имахме редица смъртни случаи,“ каза той в телефонно интервю за NBC News.

„Бях принуден да се обадя на 11 непознати в средата на нощта, за да им съобщя, че техният близък току-що е починал.“

Видеото му е гледано над 226 000 пъти откакто е публикувано. Лекарят каза, че се надява, че той може да помогне хората сериозно да спазват мерките, особено с наближаването на празниците.

„Разбирам, че носенето на маска навсякъде, когато сте на публично място, може да създава неудобство. Но то не е по-неприятно от това да сте в интензивно отделение, да се мъчите да дишате“.

„В края на деня просто искам хората, които обичам, да са живи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари